Description
Ο Πυθαγόρας, ένας από τους πιο διάσημους και αμφιλεγόμενους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους, έζησε περίπου από το 570 έως 490 π.Χ. Πέρασε τα πρώτα του χρόνια στο νησί της Σάμου. Σε ηλικία σαράντα, ωστόσο, μετανάστευσε στην πόλη του Κρότωνα στη νότια Ιταλία και το μεγαλύτερο μέρος της φιλοσοφικής του δραστηριότητας συνέβη εκεί.
Ο Πυθαγόρας δεν έγραψε τίποτα, ούτε υπήρχαν αναλυτικές εξηγήσεις για τη σκέψη του από συγχρόνους. Από τους πρώτους αιώνες π.Χ., εξάλλου, o Πυθαγόρας παρουσιάζεται ως μια ημι-θεϊκή φιγούρα, που χρησιμοποιούσε πολλές από τις ώριμες ιδέες του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη.
Λέγεται ότι ανακάλυψε την αριθμητική φύση των βασικών συμφωνιών και μετέφερε τις μουσικές αναλογίες στον κόσμο, υποστηρίζοντας μια «αρμονία των σφαιρών». Είναι πιθανό να έχει επινοήσει τις λέξεις «κόσμος» και «φιλοσοφία». Επίσης, ο Πυθαγόρας κατάφερε να προωθήσει μια νέα, πιο αισιόδοξη άποψη για την τύχη της ψυχής μετά το θάνατο και να βρει έναν τρόπο ζωής που ήταν δελεαστικός ως προς την αυστηρότητα και την πειθαρχία του, προσελκύοντας πολλούς αφοσιωμένους οπαδούς.
Η σειρά «Πυθαγόρας» είναι μια ελκυστική εισαγωγή στις θεμελιώδεις συνεισφορές του Πυθαγόρα στην εδραίωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Για να διεισδύσει στον περίπλοκο λαβύρινθο της γνώσης και να εξακριβώσει τι μπορεί να μας πει η ιστορία για τον φιλόσοφο. Επιπλέον, εξετάζεται ο Πυθαγόρας στο πολιτιστικό και πνευματικό πλαίσιο της εποχής του. Το αποτέλεσμα είναι μια ζωντανή επισκόπηση της ζωής και των διδασκαλιών ενός κρίσιμου Έλληνα στοχαστή και των σημαντικότερων οπαδών του.
Η σειρά για το μεγάλο μαθηματικό Πυθαγόρα, στην οποία περιλαμβάνονται το αρχαίο κείμενο, νεοελληνική μετάφραση και σχολιασμός, αποτελείται από 6 τόμους. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει:
- Άπαντα 4 – Χρυσά έπη: Τα «Χρυσά έπη», ένα σύντομο ποίημα 71 στίχων όπου αποτυπώνονται οι ηθικές και θρησκευτικές αξίες του πυθαγορισμού
- Άπαντα 5 – Πυθαγόρας 2: Πορφυρίου: Πυθαγόρου βίος, Ιαμβλίχου: Περί του Πυθαγορείου βίου: Δύο λεπτομερείς βιογραφίες του Πυθαγόρα, γραμμένες από τους νεοπλατωνικούς φιλοσόφους της ύστερης αρχαιότητας Πορφύριο και Ιάμβλιχο.
- Άπαντα 6 -Πυθαγόρας 3: Πυθαγόρειοι: Η διδασκαλία του Πυθαγόρα και οι επιδράσεις της
- Ιεροκλής -Υπόμνημα εις τα Πυθαγορικά Χρυσά έπη, Περί προνοίας: Υπόμνημα εις τα Πυθαγορικά Χρυσά έπη, Περί προνοίας: Μια ηθική ερμηνεία των «Χρυσών επών», στηριγμένη στην πλατωνική και πυθαγορική ηθική, εμπλουτισμένη με αριστοτελικά και στωικά στοιχεία
- Άπαντα 13: Αρχύτας, Όκκελος, Τίμαιος, Ικέτας, Έκφαντος, Ξενόφιλος, Διοκλής-Εχεκράτης-Πολύμναστος-Φάντων-Αρίων, Πρώρος-Αμύκλας-Κλεινίας, Δάμων και Φιντίας, Σίμος, Μυωνίδης-Ευφράνωρ, Λύκων, Κατάλογος Ιαμβλίχου, Ανώνυμοι Πυθαγόρειοι, Ακούσματα-Σύμβολα, Εκ των Αριστοξένου Πυθαγορικών αποφάσεων και Πυθαγορικού βίου
- Γεωργίου Σακελλαρίου, «Πυθαγόρας, ο διδάσκαλος των αιώνων»: Μια εμπεριστατωμένη και λεπτομερής μελέτη, όπου ο καθηγητής φιλοσοφίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Γ. Θ. Σακελλαρίου, εξετάζει το έργο και τη ζωή του Πυθαγόρα από όλες τις πλευρές
Διαθεσιμότητα: Άμεση παραλαβή/Παράδοση σε 1-3 ημέρες
Έκπτωση: 40%
Παρέχεται από: kaktos.gr
Reviews
There are no reviews yet.