loading

Προσφορά!

Παθήσεις – Επιλήψια: Περί παθών, Περί των εντός παθών, Περί ιερής νούσου, Περί τόπων των κατά άνθρωπον

18.55 

Add to Wishlist
Add to Wishlist

Περιγραφή

Σκληρόδετη έκδοση, η οποία περιλαμβάνει τα:

ΠΕΡΙ ΠΑΘΩΝ: Καταγραφή γενικών γνώσεων και παροχή συμβουλών για τις ασθένειες και την αντιμετώπισή τους. Παθήσεις της κεφαλής, του στήθους, της κοιλιάς, των άρθρων. Χρήση και επιδράσεις των φαρμάκων.

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΠΑΘΩΝ: Περιγραφή παθολογικών καταστάσεων. Πνευμονικές παθήσεις, νεφρίτιδες, εχινόκοκκος, ηπατίτιδα, ίκτερος, νευροπάθειες, σπερματόρροιες, σκορβούτο, ισχιαλγία, τέτανος. Αιτιολογία της νόσου, συμπτώματα, θεραπεία, πρόγνωση.

ΠΕΡΙ ΙΕΡΗΣ ΝΟΥΣΟΥ: Η επιληψία. Η πρώτη συστηματική προσπάθεια για περιγραφή των συμπτωμάτων της και για εύρεση των οργανικών αιτιών της.

ΠΕΡΙ ΤΟΠΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΝ: Τα μέρη του ανθρώπινου σώματος. Όργανα και λειτουργίες. Αναφορά σε παθολογικές καταστάσεις. Γενικές διαπιστώσεις για τον άνθρωπο και την ιατρική επιστήμη.

Ο Ιπποκράτης γεννήθηκε στην Κω το 460 π.Χ. Κατά την παράδοση, οι ρίζες της γενιάς του έφταναν έως τον Ασκληπιό και τον Ηρακλή. Οι προγονοί του ήταν βασιλείς, άρχοντες και ιερείς-ιατροί. Άσκησε την Ιατρική αρχικά στη γενέτειρά του και στη συνέχεια περιόδευσε σε πολλά μέρη. Πέθανε στη Θεσσαλία σε βαθύ γήρας, περίπου 90 ετών. Ο Ιπποκράτης αποτελεί τομή στην ιστορία της Ιατρικής. Με αυτόν ανοίγει η εποχή της “επιστημονικής Ιατρικής”, όπως νοείται ο όρος επιστήμη σήμερα.

Συνδυάζει τις δύο πηγές της γνώσης (την αίσθησιν και την διανόησιν), αξιοποιεί την εμπειρία και τον ορθό λόγο και προσαρμόζει τη θεραπευτική του στον συγκεκριμένο ασθενή, τον οποίο αντιμετωπίζει ως ψυχοσωματική ολότητα. Η διδασκαλία και το έργο του διακρίνονται από τον ηθικό χαρακτήρα τους, τη μεγαλοφυΐα των συλλήψεων και το επιστημονικό δαιμόνιο στην ιατρική πράξη. Ο ακραιφνής επιστημονικός χαρακτήρας του έργου του επιβεβαιώνεται απόλυτα και από τη σύγχρονη Ιατρική. 

Ο τόμος περιλαμβάνει αρχαίο κείμενο, νεοελληνική μετάφραση και σχολιασμό.

Διαθεσιμότητα: Άμεση παραλαβή/Παράδοση σε 1-3 ημέρες

Έκπτωση: 30%

Παρέχεται από: kaktos.gr

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Παθήσεις – Επιλήψια: Περί παθών, Περί των εντός παθών, Περί ιερής νούσου, Περί τόπων των κατά άνθρωπον”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Show Buttons
Hide Buttons