loading

Προσφορά!

Σειρά “Μεγάλοι Αρχαίοι ταξιδευτές” (16τόμοι)

121.47 

Add to Wishlist
Add to Wishlist

Περιγραφή

Αν ο πολυταξιδεμένος Οδυσσέας είναι μυθικό πρόσωπο των αρχαίων χρόνων, ο Ηρόδοτος, ο Παυσανίας, και πολλοί άλλοι αρχαίοι συγγραφείς είναι απόλυτα υπαρκτοί ταξιδευτές, που κατέγραψαν αναλυτικά όσα ενδιαφέροντα και αξιοπερίεργα συναντούσαν στα ταξίδια τους.

Το έργο τους αποτελεί σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη αρχαιολογία, καθώς μας μεταδίδουν έναν τεράστιο πλούτο πληροφοριών για τους τόπους που επισκέφτηκαν.

Η σειρά «Μεγάλοι Ταξιδευτές της Αρχαιότητας» περιλαμβάνει 16 βιβλία που θα σας ταξιδέψουν στον τόπο και τον χρόνο:

  • Περιηγήσεις του Παυσανία (10 τόμοι): Ο πιο φημισμένος περιηγητής της αρχαιότητας κατέγραψε πληροφορίες για τους λατρευτικούς τόπους, τους μύθους, την ιστορία, και την οικονομία των διαφόρων περιοχών της Αρχαίας Ελλάδας.
  • Ελάσσονες Γεωγράφοι (3 τόμοι): Από την Ελλάδα ως τον παγωμένο βορά και τις στήλες του Ηρακλή, οι Ελάσσονες Γεωγράφοι γύρισαν τα όρια του τότε γνωστού κόσμου. (Άννων, Σκύλαξ, Ηρακλείδης ο κριτικός, Διονύσιος του Καλλιφώντος, Διονύσιος ο Βυζάντιος, Αγαθαρχίδης ο Κνίδιος, Πυθέας ο Μασσαλιώτης, Αρτεμίδωρος ο Εφέσιος).
  • Ηρόδοτος – Βιβλίο Β’ (Ευτέρπη): Οι διηγήσεις του Ηρόδοτου από το ταξίδι του στην Αίγυπτο, γεμάτες παράξενα έθιμα, ιστορίες που μπερδεύονται με μύθους, και ξένους θεούς, θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σας αμείωτο.
  • Ξενοφών – Κύρου Ανάβασις (2 τόμοι): Στρατιωτικός και όχι περιηγητής, ο Ξενοφών στην Κύρου Ανάβαση καταγράφει, εκτός από την ιστορία της εκστρατείας των Ελλήνων μισθοφόρων στο πλευρό του Κύρου, αναλυτικά στοιχεία για τους τόπους του μεγάλου αυτού ταξιδιού.

Διαθεσιμότητα: Άμεση παραλαβή/Παράδοση σε 1-3 ημέρες

Έκπτωση: 41%

Παρέχεται από: kaktos.gr

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Σειρά “Μεγάλοι Αρχαίοι ταξιδευτές” (16τόμοι)”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Show Buttons
Hide Buttons