loading

Προσφορά!

Ιστοριών Α΄-Β΄ (Κλειώ-Ευτέρπη)

22.26 

Add to Wishlist
Add to Wishlist

Περιγραφή

Σκληρόδετη έκδοση, η οποία περιλαμβάνει τα:

Βιβλίο Α΄ – Κλειώ: Η πανάρχαια έχθρα Ευρώπης και Ασίας. Υποταγή των ελληνικών πόλεων από τον Κροίσο. Οι Πέρσες κυριεύουν τη Λυδία και ο Κύρος ιδρύει το περσικό κράτος.

Βιβλίο Β΄ – Ευτέρπη: Η ιστορία της Αιγύπτου μέχρι την εκστρατεία του βασιλιά των Περσών Καμβύση.

Ο Ηρόδοτος ήταν γιος του Λύξη και της Δρυώς στην Αλικαρνασσό και είχε έναν αδελφό, τον Θεόδωρο. Η οικογένειά του ήταν ευκατάστατη. Αναγκάστηκε να μετακομίσει στη Σάμο εξαιτίας της συμμετοχής του στην αποτυχημένη επανάσταση του τυράννου της Αλικαρνασσού Λυγδάμιος Β’, γιου ή εγγονού της Αρτεμισίας. Στη Σάμο εξοικειώθηκε ο Ηρόδοτος με την Ιωνική διάλεκτο και έγραψε Ιστορία σε εννέα βιβλία, αρχίζοντας από τον Πέρση Κύρο και τον Κανδαύλη, βασιλιά των Λυδών. Επέστρεψε στην Αλικαρνασσό και εξόρισε τον τύραννο, αλλά, όταν αργότερα είδε πως οι συμπολίτες του τον αντιπαθούσαν, έφυγε πηγαίνοντας εθελοντής στην αποικία των Θουρίων, που είχε ιδρυθεί από τους Αθηναίους. Εκεί πέθανε και θάφτηκε στην αγορά. Λένε ωστόσο ότι πέθανε στην Πέλλα. Τα βιβλία του έχουν τίτλους τα ονόματα των Μουσών.

Το μεγάλο έργο του Ηροδότου είναι προσεκτικά και περίτεχνα σχεδιασμένο. Ξεκινώντας από την Ελλάδα και τις σχέσεις της με την Ανατολή την εποχή της βασιλείας του Κύρου, ιδρυτή της Περσικής αυτοκρατορίας, εξιστορεί γεγονότα που συμβαίνουν σε διάστημα εξήντα έξι χρόνων ως τη μεγάλη εκστρατεία του 480 π.Χ., την οποία θεωρεί την κρισιμότερη καμπή στην ιστορία των Ελλήνων αλλά και ολόκληρου του δυτικού πολιτισμού. Το έργο χωρίστηκε από τους Αλεξανδρινούς λογίους (πιθανώς μετά το 280 μ.Χ.) σε εννέα βιβλία με βάση το περιεχόμενό τους 

Στο δεύτερο μέρος της ιστορίας του ο Ηρόδοτος εξιστορεί τους Περσικούς πολέμους.

Ο τόμος περιλαμβάνει αρχαίο κείμενο, νεοελληνική μετάφραση και σχολιασμό.

Διαθεσιμότητα: Άμεση παραλαβή/Παράδοση σε 1-3 ημέρες

Έκπτωση: 30%

Παρέχεται από: kaktos.gr

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Ιστοριών Α΄-Β΄ (Κλειώ-Ευτέρπη)”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Show Buttons
Hide Buttons