Προσφορά!

Περί της ουσίας των όντων

8.90 

Περιγραφή

Η φιλοσοφία έχει ως βασικό έρεισμά της τη νόηση, θέλοντας να σχηματίσει μια λογική εικόνα του κόσμου, η οποία να μην αντιβαίνει προς τους νόμους της νόησης. Στην ιστορία της φιλοσοφίας η έννοια της τελευταίας έχει υποστεί ποικίλες μεταβολές. Μέσα στο ιστορικό γίγνεσθαι αναζητούσε την αλήθεια περί της ουσίας των όντων, πέραν από όσα έδινε η αίσθηση ή η διάνοια με τις κατηγορίες, ή και τα δύο μαζί.

Η φιλοσοφία είναι ένα «γίγνεσθαι», μία διαρκής «γένεσις εις ουσίαν», κατά τον Πλάτωνα. Οι μεταφυσικοί ορισμοί περί της ουσίας των όντων δεν βρίσκουν ενιαία αποδοχή από τους επιστήμονες. Εκ της εννοιολογικής αυτής ποικιλότητας ορμώμενος ο Σπινόζα θα διατυπώσει τη σκέψη του για την αοριστία της ουσίας: «Omnis determinatio est negatio».

Τα «αντίπαλα» φιλοσοφικά συστήματα, διαχρονικά μέσα στους αιώνες, έχουν σχέση με τη σύσταση του ανθρώπινου πνεύματος, το οποίο από τη φύση του είναι αντινομικό.
Στο παρόν βιβλίο, πέρα από τις υποκειμενικές θέσεις, έγιναν επισημάνσεις αντιφάσεων των ίδιων των φιλοσόφων στα έργα τους, με τις αναγκαίες παραπομπές προς διευκόλυνση του αναγνώστη, καθώς και τεκμηρίωση των θέσεων του συγγραφέα. Επιπλέον, όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης, υπάρχουν οιονεί ασκήσεις λογικής κατά τη διαδικασία ανάπτυξης φιλοσοφικών θέσεων.

Θα είναι ευχής έργο, εάν η προσπάθεια όλων εκείνων οι οποίοι ασχολούνται με τη φιλοσοφία διεγείρει τον πόθο προς την «θείαν φιλοσοφίαν, ης μείζον αγαθόν ούτ’ ήλθεν ούτε ήξει ποτέ τω θνητω γένει δωρηθέν έκ θεών» Πλάτων

Διαθεσιμότητα: Άμεση παραλαβή/Παράδοση σε 1-3 ημέρες

Έκπτωση: 31%

Παρέχεται από: kaktos.gr

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Περί της ουσίας των όντων”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *