Description
Ο Αισχύλος χαρακτηρίζεται ως ο Πατέρας της Τραγωδίας.
Ήταν άνθρωπος βαθιά θρησκευόμενος και έδωσε στα έργα του ένα τελετουργικό χαρακτήρα, παρουσιάζοντας τους ήρωες ενταγμένους σε μια συμπαντική νομοτέλεια μέσω της οποίας μπορούν να πορευτούν.
Κατά τον Αριστοτέλη, ο Αισχύλος δημιούργησε την μορφή της τραγωδίας. Όσον αφορά τον αριθμό των ηθοποιών τον αύξησε από ένα σε δύο και εισήγαγε τον διάλογο που επιτρέπει την ερμηνεία και την μελέτη των προσώπων. Επίσης ελάττωσε τον αριθμό των μελών του χορού από πενήντα σε δώδεκα. Έδωσε στο χορό ένα ρόλο συνδεδεμένο με το θείο, ενώ αντίθετα τα πρόσωπα ανθρωποποιούνται.
Aπό τα ενενήντα έργα του σώθηκαν μόνο επτά, που ανήκουν στην εποχή της ωριμότητάς του, και πολλά αποσπάσματα. Tο πρώιμο έργο του δεν έχει διασωθεί.
Σκληρόδετη έκδοση, η οποία περιλαμβάνει όλες τις σωζόμενες τραγωδίες του πρώτου μεγάλου τραγικού, σε πολυτελή δίτομη έκδοση
Περιλαμβάνονται το αρχαίο κείμενο, νεοελληνική μετάφραση και σχολιασμό. Πιο συγκεκριμένα συμπεριλαμβάνονται οι τραγωδίες:
- Αγαμέμνων
- Χοηφόροι
- Ευμενίδες
- Προμηθεύς Δεσμώτης
- Πέρσαι
- Ικέτιδες
- Επτά επί Θήβας
- Αποσπάσματα
Διαθεσιμότητα: Άμεση παραλαβή/Παράδοση σε 1-3 ημέρες
Έκπτωση: 40%
Παρέχεται από: kaktos.gr
Reviews
There are no reviews yet.